با توجه به تغییر قالب سایت و تغییراتی در بخش های گوناگون، مشکلاتی در بخش های گوناگون بوجود آمده که در حال رفع این مشکلات و بازسازی بخش های آسیب دیده هستیم. از شکیبایی شما متشکریم.
مصوبه شورای فقهی بانک مرکزی درباره نرخ سود بانکی

مصوبه شورای فقهی بانک مرکزی درباره نرخ سود بانکی

مصباحی مقدمعضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: بر اساس مصوبه اخیر این شورای فقهی، شورای پول و اعتبار نمی‌تواند نرخ سود بانکی را مشخص کند بلکه عرضه و تقاضای در بازار باید این نرخ را تعیین کند.

غلامرضا مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با خانه ملت، با بیان اینکه هم‌زمان با قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار بود شاهد اصلاح ساختار بانکی باشیم، گفت: بر اساس هدفمندی نیازمند اصلاح 7 حوزه اقتصادی بودیم که یکی از آنها اصلاح نظام بانکداری بود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: بنا بود دولت گذشته لایحه‌ای برای اصلاح ساختار نظام بانکی به مجلس ارائه دهد که این امر اتفاق نیفتاد و طی 5 الی 6 سال گذشته فقط سخن از ارائه این لایحه به مجلس شد، اما متاسفانه لایحه اصلاح ساختار بانکی تاکنون به مجلس ارائه نشده است.

روحانی هرچه سریعتر دست به اصلاح ساختار بانکی بزند

وی با بیان اینکه از دولت آقای روحانی می‌خواهم که اصلاح ساختار نظام بانکی را جدی بگیرد و هر چه سریع‌تردست به اصلاح نظام بانکی بزند، افزود: نظام بانکی به جای اینکه در خدمت تولید باشد در خدمت دلالی و صاحبان سرمایه‌های کلان اقتصادی است.

مصباحی‌مقدم با تاکید بر اینکه مشکل ساختار نظام بانکی از اینجا ناشی می‌شود که سیستم بانکی کشور عادت به مشتریان خاص کرده و وجوه خود را به مشتریان خاص می‌دهد، گفت: نتیجه تاخیر در پرداخت بدهی‌های این مشتریان، معوقات بانکی فعلی می شود که غوغا می‌کند و بانک‌ها نیز نسبت به وصول این معوقات ملاحظه می‌کنند آن را گزارش نمی کنند.

این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: لذا این بدهی‌ها مرتب تمدید می‌شود که معوقات از اینجا پدید می‌آید.

وی در ادامه گفت: البته در حال حاضر آقای حجت‌الاسلام والمسلمین حسین‌زاده بحرینی نماینده مردم مشهد در حال بررسی مجدد پیش‌نویسی که برای اصلاح ساختار بانکی تهیه شده بود، است تا مجلس در قالب طرح، نسبت به اصلاح ساختار نظام بانکی اقدام کند.

آغاز آسیب شناسی سیستم بانکی در شورای فقهی بانک مرکزی

عضو شورای فقهی بانک مرکزی همچنین از اصلاح ساختار بانکی در این شورا خبر داد و گفت:در  شورای فقهی بانک مرکزی جدیداً تشکیل شده که از زمان تشکیل چند ابزار مالی را رسیدگی و تصویب کرده است و خوشبختانه در قانونگذاری‌های مجلس از جمله اوراق خزانه اسلامی، اوراق فروش دین، اوراق مرابحه و اوراق استثنا به کار گرفته شده است.

مصباحی‌مقدم ادامه داد: شورای فقهی در جلسات اخیر خود به دنبال آسیب‌شناسی سیستم بانکی و پیدا کردن راه‌حلی برای رفع این آسیب‌ها برآمده است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد:‌ در همین راستا گزارشی در جلسه اخیر شورای فقهی بانک مرکزی از سوی یکی از همکاران درباره آسیب‌شناسی سیستم بانکی ارائه شد که در حال بررسی آن هستیم و زمانی که بررسی آسیب‌شناسی و راه‌حل‌های مقابله با این آسیب‌ها تکمیل شود نتایج آن را به سیستم بانکی و بانک مرکزی ارجاع می‌دهیم.

عضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: یکی از مصوبات این شورا این است که شورای پول و اعتبار نمی‌تواند نرخ سود بانکی را مشخص کند بلکه عرضه و تقاضای در بازار باید این نرخ را تعیین کند.

مصباحی‌مقدم ادامه داد: اگر نرخ سود بانکی براساس عرضه و تقاضا تعیین شود، یک نوع مانع بر سر راه صوری عمل کردن بانک‌ها می‌شود؛ علاوه بر اینکه سپرده‌گذاری در بانک‌ها زمانی واقعیت خود را پیدا می‌کند که سود واقعی تولید و تجارت برگردد.

وی با بیان اینکه سود واقعی تولید و تجارت همواره مثبت است، تصریح کرد: حال آنکه آنچه امروز به‌عنوان نرخ سود بانکی در اختیار سپرده‌گذاران قرار می‌گیرد، به دلیل اینکه کمتر از نرخ تورم است، یک سود اسمی منفی است که این نتیجه تعیین نرخ سود سپرده‌ها به صورت مشخص و همچنین تعیین سود سرمایه‌گذاران به صورت از پیش تعیین‌شده است.

منبع: همشهری آنلاین

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  1. معادل واژه بانک دقیقا می‌شود «ربا».
    جهت اطلاع فرهنگساری زبان که حتی به واژه هلی کوپتر و کامچپیوتر هم رحم نمی کند.
    چرا به واژه بانک گیر نمی دهید ؟؟
    چون می دانید برگردان فارسی آن، حکم تف سربالا برای سیستم بانکی است؟؟

      1. کافیست از خدایی که استادان اقتصاد می پرستند بپرسید، پرفسور نایل فرگوسن استاد تمام «یهودی» تاریخ اقتصاد دانشگاه هاروارد. یک دوجین کلمه که پیش هرکس بگویی غش و ضعف می‌کند برای شنیدنش
        این یهودی در مستندها و کتابهایش کلمه بانک را از ریشه صندلیی می داند که بر روی آن ربا می دادند

  2. سلام
    معادل فارسي بانك چيست؟
    پيشنهاد خود را درباره معادل فارسي “بانك” به فرهنگسراي فارسي بدهيد.
    در botshekan.com اين پيشنهادات جمع آوري ميشود.

    1. علیکم السلام
      وقتی سازوکار همان است تغییر اسم چه فایده ای دارد. سازوکار عوض بشود اسم هم به تبع ان تغییر خواهد کرد

      1. فرمايشتان صحيح اما اين موضوع يك دليل براي اثبات تعصب جهاني بر كلمه بانك به عنوان نهاد مقدس پول پرستان است كه در كشور ما هم عملياتي شده است.
        بررسي در 70 زبان موجود در ديكشنري گوگل نشان ميدهد در همه زبان ها كلمه بانك با همين تلفظ بيان شده است.
        حتي زبان هايي كه تعصب ترجمه دارند هم اين كلمه را ترجمه نكرده اند و همين موضوع اثبات اهميت رباي سازمان يافته ي بانك ست.
        فرهنگسراي فارسي در مقابل كلمه اي كه ميانگين روزانه 200 بار از صدا و سيما تكرار ميشود و از همه جاي شهرهاي بزرگ ديده ميشود سكوت كرده است.
        جدا چه تعصبي ست كه هيچ كس براي اين كلمه معادل فارسي نمي انديشد.
        اين موضوع در ذهن من بود تا اينكه يكي از مصاحبه هاي آقاي حداد عادل در صدا و سيما گفتگوي خبري را ديدم. آقاي حداد در مقابل مجري كه از كلمه “گاها” استفاده كرده بود موضع گرفت و اين كلمه ي غلط را با ذكر توضيحات اصلاح كرد.
        جالب است كه ايشان هيچ مشكلي با كلمه بانك ندارند. اين مطالبه را مطرح كنيم كه اگر اتفاقي ست اصلاح كنند.