با توجه به تغییر قالب سایت و تغییراتی در بخش های گوناگون، مشکلاتی در بخش های گوناگون بوجود آمده که در حال رفع این مشکلات و بازسازی بخش های آسیب دیده هستیم. از شکیبایی شما متشکریم.
نظام بانکداری ربوی علت العلل اقتصاد غیرتولیدی کشور است

نظام بانکداری ربوی علت العلل اقتصاد غیرتولیدی کشور است

ایرج توتونچیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: تحقق نظام بانکداری بدون ربا نیازمند یک عزم ملی است که در حال حاضر چنین عزمی وجود ندارد. وی گفت: بیش از ۳۰ سال است که از نوشتن قانون بانکداری بدون ربا می گذرد ولی همچنان عمل به این قانون در حد یک آرزو باقی مانده است. عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا افزود: در طول سال های گذشته قرار بود دولت ها از بانکداری بدون ربا حمایت کنند ولی هیچ وقت این اقدام را نکردند که جای سوال است. وی در ادامه گفت: چرا در طول سال های گذشته بانکداری اسلامی آموزش داده نشد؟ چرا وزارت علوم در این مسئله اهتمام ندارد. چرا به گونه ای عمل شد که برخی با دلالی میلیاردها تومان درآمد کسب کردند؟ توتونچیان گفت: آن دسته از افراد که سود و حیات اقتصادی شان وابسته به فعالیت های دلالی و واسطه ای است، اجازه نمی دهند بانکداری بدون ربا محقق شود. متاسفانه همین افراد در سطوح مختلف مدیریتی کشور نیز نفوذ دارند و بسیاری از افراد را در سیطره خود درآورده اند. وی گفت: اینکه در کشور هیچ انگیزه ای برای تولید نیست، علت العلل آن نظام بانکداری ربوی است. توتونچیان تصریح کرد: سرمایه داران اجازه رشد و شکوفایی نظام بانکداری بدون ربا را نمی دهند. مسلما دلالی بهتر از فکر کردن برای تولید بیشتر و بهتر است. وی با اشاره به سخنان اخیر آیت الله جوادی آملی مبنی بر اینکه اقتصاد مقاومتی  با بی عرضگی و اختلاس محقق نمی شود، گفت: باید یک عزم ملی برای تحقق نظام بانکداری بدون ربا وجود داشته باشد. توتونچیان با اشاره به اینکه تحقق نظام بانکداری بدون ربا، مستلزم تشکیل یک نهاد فراقوه ای است، خاطر نشان کرد: امیدی به کسی نیست مگر اینکه نهادی فراتر از سه قوه به دستور مقام معظم رهبری فارغ از هرگونه گرایشات سیاسی و حزبی در این عرصه گام بردارد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  1. اینکه بانکداری در کشور ما متاسفانه ربوی است که درش شکی نیست.ولی چیزی که حرص آدم رو در میاره ماله کشی و توجیهات برخی از حضرات و نهادهای دینی برای ربوی بودن و بعضا شرعی بودن آن است!!! امروز ما بزرگترین رباخوار در جهان هستیم.هیچ کجای دنیا شما نمیتونید پیدا کنید 20 الی 30 درصد بهره بده و بهره بگیرن .من تعجب میکنم نظام ما اسلامی و این وضعیته ماست!!! وقتی در قرآن گفته شده آتش جهنم از آن ربا خواران است و ربا خواری جنگ با خداست.

  2. سوال آقاي توتونچيان :
    چرا در طول سال های گذشته بانکداری اسلامی آموزش داده نشد؟
    چرا وزارت علوم در این مسئله اهتمام ندارد. چرا به گونه ای عمل شد که برخی با دلالی میلیاردها تومان درآمد کسب کردند؟
    .
    پاسخ بت شكن :
    علت مشكل ربوي بودن بانك ها، مسئولين نيستند. ذات بانك است. امكان ندارد بانك بدون ربا ادامه حيات داشته باشد. فلسفه وجودي بانك رباست.
    بانكداري اسلامي صرفا يك مغلطه است. مگر ميشود بانك بدون دريافت و محاسبه ديركرد كار كند. ديركرد كه صريحا رباست. بقيه مواردش هم كلاه شرعي ست.
    بيهوده به دنبال تحقق عزم ملي براي بانداري بدو ربا نباشيد. عزم ملي ايجاد كردن براي يك عنوان غيرواقعي ، ايجاد نميشود.
    البته واژه ي “بانك ربوي” هم اشتباه است. در كلمه ي بانك ، ربا نهفته است. bank در همه ي زبان هاي دنيا بانك است و يعني محلي ست براي ربا.
    اينكه فرهنگسراي فارسي براي اين كلمه ي غيرفارسي كه روزي 200 بار از صدا و سيما تكرار ميشود، معادل فارسي نميابد به همين خاطر است. بانك معنايش در خودش هست.
    كلمه ي “بانكداري بدون ربا” معني اش ميشود “رباخورخانه ي بدون ربا” . مثل مشروب فروشي حلال.

    در ضمن، نهادي فراتر از سه قوه هم نميتواند ربا خوري را اسلامي كند. بايد به دنبال نهادي بالاتر از خدا بگرديد كه بتواند جنگ با خدا را اسلامي كند.