عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری بر لزوم حركت نظام بانكي كشور به سمت بانكداري اسلامي تاكيد كرد و افزود: امروز كه نگران مسائل اسلامی در بخش اقتصاد هستیم، باید نقش اسلام را در بحث بانکداری پررنگ کرد.
آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری پيش از ظهرامروز در دیدار رئیس اداره امور شعب بانک مهر اقتصاد در استان که در جامعه مدرسین برگزار شد، با قدردانی از تلاش های صورت گرفته اين بانك در بحث بانکداری اسلامی، اظهار داشت: تلاش مسئولان این بانک، نشان دهنده عزم جدی برای حرکت این بانک به سمت بانکداری اسلامی است و امیدواریم به طور عملی نیز شاهد رفع دغدغه جامعه دینی، مراجع عظام تقلید و اسلام نسبت به بحث بانک ها باشیم.
وی با بیان اینکه باید بهره و منافع معاملات بانکی برای مرحله دوم قرار داده شود، گفت: باید ابتدا خدا را در نظر داشته باشیم و اصول اسلام را رعایت کنیم.
معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین با اشاره به اینکه طبق فرمایش امام کاظم(ع) همه جامعه باید بدانند خداوند از انسان چه می خواهد، ابراز داشت: کارمندان بانک ها تا پایان ساعت اداری به دنبال این باشند که آنچه خداوند میخواهد، به آن جامه عمل بپوشانند.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود با تجلیل از شهیدان رجایی و باهنر، افزود: این دو شهید بزرگوار در اخلاص، کار برای خدا و خدمت به خلق خدا پیشتاز بودند.
امام جمعه موقت قم در ادامه با اشاره به اینکه بانکداری ظرفیت بسیار بزرگی برای پشتوانه اقتصاد است، گفت: اگر بانک ها به گونه ای حرکت کنند که بنگاه اقتصادی محض نباشند و به پشتیبانی از بنگاه ها و ایجاد تسهیلات برای اشتغال و ازدواج جوانان بپردازند، در راستای اقتصاد مقاومتی گام برداشته اند.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه امروز آسیب های اجتماعی در جامعه به وضوح مشاهده می شود، افزود: در محدوده ای که بانک می تواند تاثیرگذار باشد بخشی از این آسیب ها را با کارکردهای خود برطرف کنند.
وی همچنین با انتقاد از بهره های خارج از عرف، افزود: گاهی بهره هایی که به تسهیلات بانکی اضافه می شود، برای تولید کمرشکن است و صنایع را به سمت ورشکستگی و افرایش بیکاری می کشاند.
عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری افزود: در دورانی که نگران مسائل اسلامی در بخش اقتصاد هستیم، باید نقش اسلام را در بحث بانکداری پررنگ کرد.
آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: اگر به دنبال تولید و پیشبرد اهداف اقتصادی هستیم باید بدانیم بهره های بالا و سودهای کلان، گره ای از کار تولید کننده باز نمی کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تاسیس مرکز تحقیقات بانکداری اسلامی و ایجاد شعبه نمونه بانکداری اسلامی از سوی بانک مهر اقتصاد استان قم اقدامی شایسته است و امیدواریم حرکت به سمت بانکداری اسلامی از سوی مسئولان این بانک تداوم داشته باشد.