گروه اقتصاد: رئیس شورای فقهی بانک مرکزی اظهار کرد: قانون جدید بانکداری بدون ربا قرار نیست معجزه کند بلکه فقط مشکلات و موانعی که از خود قانون نشأت میگیرد را اصلاح کرده است و به این معنا نیست که همه مشکلات نظام بانکداری را برطرف کند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان، عضو کارگروه اصلاح قانون بانکداری بدون ربای مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به بحث درباره آخرین جزئیات اصلاح این قانون پرداخت و اظهار کرد: قانون جدید که در واقع پیشنهاد قانون جدید است تحویل مجلس شده است و کارگروه ویژهای که در مجلس در این زمینه کار میکنند مشغول بررسی آن هستند و بعد از اینکه آنها این پیشنویس را نهایی کردند به اطلاع خبرگان و عموم بانکداران میرسانند. فعالیت کارگروه مطالعاتی به پایان رسیده است حجتالاسلام موسویان ادامه داد: بعد از انجام این موارد و در یک زمانبندی مشخص نظرخواهی کرده و به بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و متخصصین تحویل میشود و بعد از آن، مجلس شورای اسلامی، این پیشنویس را برای مشورت بیشتر تحویل کمیسیون اقتصادی میدهد. رئیس شورای فقهی بانک مرکزی تأکید کرد: البته کارگروه مطالعاتی اصلاح قانون بانکداری بدون ربا کارش را تکمیل کرده و به مجلس شورای اسلامی تحویل داده است اما اکنون مجلس به وسیله کارگروهی که خودش تشکیل داده است مشغول کار کردن بر روی آن است. قانون جدید بانکداری بدون ربا معجزه نمیکند وی در پاسخ به این پرسش که آیا اگر این پیشنویس در مجلس تصویب شود توانایی حل مشکلات کنونی نظام بانکداری ایران را دارد؟ اظهار کرد: بنده معتقدم قانون جدید میتواند بسیاری از مشکلات کنونی را برطرف کند و اتفاقا در همین راستا این بحث مطرح شده است که قانون کنونی بانکداری بدون ربا باید اصلاح شود؛ چراکه اکنون مشکلات بسیاری در نظام بانکداری وجود دارد که نیازمند اصلاح است. عضو کارگروه اصلاح قانون بانکداری بدون ربای مجلس تأکید کرد: البته قانون جدید بانکداری بدون ربا معجزه نمیکند بلکه فقط مباحث قانونی، یعنی مشکلات و موانعی که از خود قانون قبلی یا نبود قوانین مناسب در این زمینه نشأت میگیرد را اصلاح میکند اما به این معنا نیست که همه مشکلات نظام بانکداری را برطرف کند.
قانون کنونی بانکداری بدون ربا ضمانت اجرایی ندارد موسویان عنوان کرد: کسی معتقد نیست در شرایط کنونی قانون خوبی داریم یا این قانون، بهترین قانون است اما صرفا معتقدند قانون کنونی از نظر شرعی اشکالی نداشته و مورد تأیید شورای نگهبان است اما یکی از مهمترین نکاتی که در هر قانونی باید مورد توجه قرار گیرد بحث ضمانت اجرایی آن قانون است که متأسفانه قانون کنونی بانکداری بدون ربا از این ویژگی برخوردار نیست.
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در پایان تأکید کرد: وقتی قانون، ضمانت اجرا را پیشبینی نکند با مشکلات کنونی مواجه میشود و در قانونی که اکنون پیشنهاد شده، این موضوعات دیده شده است که چرا تاکنون این قانون اجرا نشده است و برای اجرایی کردن قانون جدید چه باید کرد؟