آیین افتتاح مسجد جامع امام حسن عسگری (ع) مازندرانیهای مقیم تهران، همزمان با روز عید قربان با اقامه نماز عید توسط آیتالله جوادی آملی برگزار شد.
جوادی آملی در خطبه اول این نماز ضمن عرض تبریک و تهنیت عید سعید قربان به پیشگاه حضرت ولی عصر (عج) و عموم علاقمندان قرآن و عترت، گفت: بهترین عیدی که از ذات اقدس الهی مسألت میکنیم، قبول نماز ما است که وسیله قرب به سوی خدای متعال است.
وی با بیان اینکه چرا این روز در اسلام عید گرفته شده و عیدانه ما نماز قرار گرفت، اظهار کرد: اگر چه بخش وسیع و مهم بزرگداشت عید قربان مربوط به ولایت است که عید غدیر را هم در پیش داریم اما همین عید قربان، عید مشترک مسلمانان از بازگشت بنده به خدا است.
این مرجع تقلید اضافه کرد: اگر سالکی کار صالحی را انجام دهد به او عیدی میدهند و آن عیدانه با برکت است و وقتی که انسان یک ماه مهمان خدا در ماه مبارک رمضان بود و خداوند ادب میزبانی او را مشاهده کرد، خداوند به او عیدی میدهد به عنوان عید فطر که عیدانه آن نماز است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حاجیانی که جزء ضیوف رحمان و مهمان سرزمین وحیاند چنانچه ادبی را که باید در حضور میزبان رعایت کنند خداوند به آنان عیدی میدهد و آن نماز عید قربان است گفت: خداوند باری تعالی نه به هر کس عیدی میدهد و نه عیدانه هر کسی نماز است.
صاحب تفسیر قرآنی تسنیم، افزود: در سفر ملکوتی وجود مبارک رسول الله (ص) به عرش، خداوند به ایشان عیدی دادند و آن عیدی نماز بود بر این اساس نماز از مکه و مدینه نیامده است بلکه از معراج آمده است.
مسجد باید جای محبت و طهارت و ترک ماسویالله باشد
جوادی آملی در مورد اهمیت مسجد در زندگی یکایک افراد جامعه افزود: ما باید به این نکته توجه کنیم، این مأمنی که شما مردم در آن حضور پیدا کرده اید، ظاهر، بدنه، سنگ و گِل است، این ظواهر، مسجد نیست. اگر مسجد ماموریت های خود را به نحو احسن انجام دهد، آن وقت کشور آباد خواهد شد و دیگر سخنی از اختلاس، ربا، بیراهه رفتن و راه دیگران بستن نخواهد بود.
این مرجع تقلید با بیان اینکه عصاره مسجد، دفاع هشت ساله مقدس است، اظهار کرد: مسجد باید جای محبت و طهارت و ترک ماسویالله باشد.
جوادی آملی خاطر نشان کرد: مرحوم ابنبابویه در کتاب شریف امالی ٨ اصل را از وجود مبارک حضرت امیرمؤمنان (ع) نقل کردند. که آن ٨ اصل از وظایف عادی و حداقلی مسجد است.
وی با بیان آیه ١٠٨ سوره توبه «لا تَقُمْ فیهِ أَبَداً لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَی التَّقْوی مِنْ أَوَّلِ یَوْمٍ أَحَقُّ أَنْ تَقُومَ فیهِ فیهِ رِجالٌ یُحِبُّونَ أَنْ یَتَطَهَّرُوا وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرینَ»، گفت: قرآن کریم مسجد را تنها جای تکلیف معرفی نمیکند، بلکه مسجد را جای تشریف، طهارت از هر نقص و نظافت از هر عیب نیز میداند، ضمنا وجود مبارک پیامبر گرامی اسلام (ص)، اولین اقدامی که پس از مهاجرت از مکه به مدینه داشتند ساختن مسجد قبا بود.
جوادی آملی در خطبه دوم نماز عید قربان با بیان اینکه جریان این عید از اصول قرآن و از یادگاران حضرت ابراهیم (ع) است، گفت: قرآن کریم بعد از اینکه سنت ابراهیمی را به ما شناساند، فرمود باید در بخش های مختلف از ابراهیم (ع) تأسی و تبعیت کنیم که یکی از موارد آن برائت از مشرکین است.
وی اضافه کرد: این برائت از مشرکین در سرزمین وحی در واقع عمل به دستور قرآن کریم است و بعد از این که ابراهیم خلیل همه بتها را شکست، جریان حج رسمی شد.
جوادی آملی با بیان اینکه ما در بین این دوازده ماه سال، یک ماه را به عنوان حج و ذیالحجه میشناسیم ولی در گذشته دوازده ماه را به عنوان حج میشناختند، ادامه داد: در گذشته آنچنان جریان حج شهرت جهانی در بین پیروان وحی پیدا کرد که یک سال را یک حج مینامیدند.
این مرجع تقلید گفت: در جریان حج، ذات اقدس الهی میزبان و عدهای مهماناند اما در چنین شرایطی آل سعود دچار مغالطه شده که خیال میکند کعبه نظیر تخت جمشید ایران و اهرام مصر است.
جوادی آملی با تاکید بر اینکه قرآن کریم کعبه را به عنوان بیت العتیق به معنای آزاد از تملک هر کسی معرفی کرده است، اظهار کرد: آل سعود باید بداند و بفهمد که کعبه مِلک و مُلک احدی نیست چون این سرزمین، بیت و کعبه از روز ازل ملک کسی نبوده است.
یادآور می شود؛ مسجد امام حسن عسکری (ع) در میدان هروی، خیابان شهید موسوی واقع است. این مسجد در زمینی به مساحت 1500متر مربع و با هفت هزار متر زیربنا ساخته شده است. شبستان آقایان این مسجد در فضایی به مساحت 650 متر مربع و حدود 800 نفر ظرفیت دارد و شبستان بانوان آن نیز حدود 650 نفر ظرفیت دارد.
منبع:خبرگزاری شبستان
انتهای پیام/