حجتالاسلام والمسلمین یحیی صالحنیا ظهر امروز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته کن که در مصلای این بخش و با حضور گسترده اقشار مختلف مردم برگزار شد، با دعوت نمازگزاران و خود به تقوای الهی اظهار کرد: فرخنده میلاد امیرالمؤمنین امام علی (ع) را شما تبریک عرض میکنم.
وی بیان کرد: یوم التغابن به معنای روز آشکار شدن غبنهاست، در آیه 9 سوره «تغابن» آمده است «یوم یجمعکم لیوم الجمع ذلک یوم التغابن» «روزی که همه شما را در آن روز اجتماع گردآوری میکند آن روز، روز «تغابن» است.
امام جمعه کن تصریح کرد: «تغابن» به تعبیر اهل لغت از ماده «غبن» به معنی آشکار شدن غبن، غابن و مغبون است، مرحوم طبرسی در مجمعالبیان میگوید تغابن یعنی گرفتن شر و رها کرد خیر یا گرفتن خیر و رها کردن شر.
وی خاطرنشان کرد: مؤمنان غابن مصداق گرفتن خیر و رها کردن شر هستند که از بهره دنیوی خود چشم پوشیدهاند و بهره آخرت را میگیرند.
صالحنیا گفت: کافران مغبون مصداق رها کردن خیر و گرفتن شر هستند که بهره آخرت را رها کردهاند و بهره دنیا را گرفتهاند.
وی اظهار کرد: «غبن» به معنی خدعه و نیرنگ است و مغبون کسی است که کلاه بر سر او رفته باشد، بنابراین «غبین» به معنی ضعیف الفکر است.
امام جمعه کن بیان کرد: به هر حال قیامت روز غبن حقیقی است، چراکه پردهها کنار میرود و انسان خود را در مقابل انبوهی از نتایج و آثار اعمال خویش میبیند در حالی که دیگر فرصت جبران نیست.
وی در خطبه دوم نماز جمعه کن با دعوت دوباره خود و نمازگزاران به تقوای الهی با اشاره به ویژگیهای اقتصاد سیاسی مقاومتی تصریح کرد: پیش فرض آن، وجود صحنه نبرد اقتصادی است.
صالحنیا خاطرنشان کرد: یک بنگاه اقتصادی یا اقتصاددانی که میخواهد در این فضا فعالیت کند، باید با این فرض کار کند که صحنه نبرد وجود دارد و ما در این صحنه با دشمنانی درگیریم، بنابراین کسانی که اساساً توطئههای بیرونی را توهم میدانند، در این زمینه نمیتوانند کارایی داشته باشند.
وی گفت: شنیدید که رئیس بانک مرکزی در اجلاسی گفت بهره ایران از توافق هستهای در سه ماه اخیر تقریباً هیچ بوده است. این به معنی استمرار دشمنی بعد از توافق است.
امام جمعه کن اظهار کرد: ویژگی دوم اقتصاد مقاومتی فرابخشی بودن آن است، به این معنا که شامل حوزههای سیاسی و فرهنگی هم میشود.
وی بیان کرد: اگر ما در فرهنگ و سیاست رشد نداشته باشیم، در اقتصاد مقاومتی نیز رشد نخواهیم داشت، باید فرهنگ ایثار، صداقت و کار به جای دلالی نهادینه شود.
صالحنیا تصریح کرد: من یک شاخص دارم برای تشخیص درستی یا نادرستی اوضاع در هر جا که فرض ورود امام عصر (عج) و خجالت نکشیدن ماست.
وی گفت: من همین جا چند عذرخواهی از ایشان بکنم، آقاجان من عذر میخواهم که در بانکهای شیعیان شما اسم ربا را سود گذاشتهاند و میگیرند، آقاجان من عذر میخواهم که در بازارهای شیعیان شما دروغ گفتن عین آب خوردن شده است و خودشان میگویند یک رودۀ راست توی شکم برخی از اصناف نیست.
امام جمعه کن اظهار کرد: آقاجان من عذر میخواهم که در بین شیعیان شما تولیدکننده زمین میخورد اما دلالی پرسودترین کار است، آقاجان من عذر میخواهم که در بین شیعیان شما همسایه سیر میخوابد در حالی که حتّی اسم همسایۀ بغلی را هم نمیداند.
وی ادامه داد: آقا جان من عذر میخواهم که در بین شیعیان شما کسی که قصد ازدواج دارد دچار این مصیبت است که این خرجهای کمرشکن را از کجا تهیه کند، این تجملات، تالار گرفتنها و ولیمه دادنهای چندصد نفری، طلا و جواهرات گرانقیمت مد کردن را رها کنید.
صالحنیا بیان کرد: آقاجان من عذر میخواهم که هر روز شما شاهد صف کشیدن تعداد زیادی از شیعیانتان جلوی دادگاهها به خاطر پول، مهریه و دعوا و زد و خورد هستید، باید بدانیم که همه اینها با اصلاح فرهنگ و گسترش تقوا و خداترسی قابل حل است.
وی تصریح کرد: همسران و رؤسا و مرئوسین باید درک متقابل از یکدیگر داشته باشند، چه کسی حال درجهدار نیروی دریایی را میداند که سه ماه به سه ماه باید در خلیج عدن بگذراند و همسرش درخواست طلاق داده است.
امام جمعه کن خاطرنشان کرد: چه کسی حال درجهدار سپاه، ناجا و ارتش در لب مرز را میداند که همسرش مهریهاش را به اجرا گذاشته است، همه همدیگر را مراعات کنند.
وی گفت: دین، نماز و مسجد صاحب دارد، «ان المساجد لله»، لازم است دوری اولیای مساجد باید از خودرأیی و ملکی کردن مساجد دوری کنند.
صالحنیا در پایان متذکر شد: تجارت کردن با مسجد، محروم کردن برخی از اقشار از مسجد و … کارهایی است که توسط برخی انجام میدهند، برخیها با تولیت مساجد به جهنّم خواهند رفت، مساجد باید برای عبادت به ویژه برای نماز جماعت صبح باز باشد، حال امام جماعت، نمازگزاران، مهمانان، خستگان، در راه ماندگان، زنان و کودکان، فقیران و بیپناهان مراعات شود، هرکسی اینکاره نیست کنار بکشد و با تولیت مسجد برای خود عذاب الهی نخرد.
منبع:خبرگزاری فارس
انتهای پیام/