با توجه به تغییر قالب سایت و تغییراتی در بخش های گوناگون، مشکلاتی در بخش های گوناگون بوجود آمده که در حال رفع این مشکلات و بازسازی بخش های آسیب دیده هستیم. از شکیبایی شما متشکریم.

درباره نهضت

معرفی نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا

بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

 

یَا أیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّه‏َ وَذَرُوا مَا بَقِیَ مِنَ الرِّبَا إن كُنتُم مُّؤمِنِینَ * فَإنْ لَم تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللّه‏ِ وَرَسُولِه وَإنْ تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُؤُوسُ أمْوَالِكُمْ لَا تَظْلِمُونَ وَلَا تُظْلَمُونَ

 

«اى كسانى كه ایمان آورده‌‏اید! از خدا بترسید و اگر ایمان آورده‌‏اید ، ربا را هر چه باقى مانده است رها كنید. و اگر چنین نكردید با خدا و رسول او اعلان جنگ دهید. و اگر توبه كنید اصل سرمایه از آنِ شماست. دراین حال نه ستم كرده‏‌اید و نه به شما ستم شده است.»

پیامبر اکرم فرمودند:

روزگـــاری بر مردم پیش آیــد که همه رباخوار شوند ، اگر کسی ربـــاخواری نکند غبارش بدو رسد.(نهج الفصاحه بخش آخرالزمان حدیث18)

جنبش ممانعت از جنگ با خدا در پی سخنان مراجع و بزرگان شکل گرفت آنگاه که از ربوی بودن اقتصاد گفتند.

اما صدایشان به جایی نرسید. آن‌وقت که در طول روز بانک‌ها بمب‌باران تبلیغاتی کردند و در شب به فکر بازپرداخت اقساط‌‌‌‌شان بودیم و فکر کردیم هیچ‌کس چیزی نمی‌گوید. اما آنگاه که خوب گشتیم دیدیم که همه از این معضل به ستوه آمده‌اند و فریادشان بلند است لیک هجمه تبلیغاتی بانک‌ها نمی‌گذارد صدایشان را بشونیم.برای همین فرادی قیام کردیم و اینجا را محلی ساختیم تا بلکه صدای این بزرگان بیشتر بازتاب کند.


قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا مَا بِصَاحِبِكُم مِّن جِنَّةٍ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ لَّكُم بَيْنَ يَدَيْ عَذَابٍ شَدِيدٍ ﴿۴۶﴾بگو من فقط به شما يك اندرز مى‏دهم كه دو دو و به تنهايى براى خدا به پا خيزيد سپس بينديشيد كه رفيق شما هيچ گونه ديوانگى ندارد او شما را از عذاب سختى كه در پيش است جز هشداردهنده‏اى [بيش] نيست.

تاریخچه شکل گیری

نهضت سایبری مبارزه با ربا در سال ۱۳۸۶ توسط آقای محمدهادی بیات و جمعی از دوستان دغدغه‌مند ایجاد شد که با ایجاد گردهمایی‌هایی در شهر اراک و تبلیغات میدانی شروع خوبی داشت. اما در همین حین بعضی از بانک‌ها که اصرار فراوانی بر مسکوت ماندن این قضیه داشتند. با کارشکنی‌های علنی و غیرعلنی منجر به کندی روند این جنبش گردیدند. در نهایت با فراز و نشیب های بسیار و چندین بار هک شدن وب‌سایت‌ جنبش افول کرده و برای چند سالی مسکوت ماند.

جنبش ممانعت از جنگ با خدا در شهریور ماه ۱۳۹۱ در پی صحبت‌های استاد حسن عباسی پیرامون شورش علیه طمع در سری کلاسهای کلبه کرامت و اطلاع یافتن از فرمایش امام خامنه ای در مورد نظام سازی مبتنی بر اسلام که یکی از برکات آن حذف ربا و حل معضل بانک‌داری خواهد بود و همچنین اظهار نظر آیت الله جوادی آملی مبنی بر ربوی بودن بیش از ۸۰% اقتصاد در دیدار با رییس مجلس شکل گرفت. این جنبش ابتدا با کمک جبهه وبلاگی غدیر و شخص سرکار خانم موسوی به عنوان یک جنبش اعلام موجودیت کرده و پس از گسترش کار با تهیه وبلاگی برای جمع‌آوری مطالب بطور مستقل شروع به کار کرد. پس از جمع‌آوری تمامی مواضع پیرامون این وضع اسفناک آنها را در قالب یک کتاب ۲۷۰ صفحه به چاپ رسانید. در ادامه با گسترش کار و آشنایی با نهضت سایبری ربا با این نهضت تجمیع شده و اکنون با امید بیشتری به کار خود ادامه میدهد.











کدام ربا؟

در قرآن چهار کلمه وجود دارد: ربا، زیاد، اضعاف، برکت. همه این کلمات به معنی افزایش‌اند اما در عمل با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند. ربا نوعی از زیاد شدن است که شبیه به بزرگ‌شدن یک حباب می‌ماند. سریع و زیبا، اما توخالی! و خدا به این نوع از زیاد شدن قول به محاق رفتن را داده.

حال با این تعریف در فقه مصادیقی را یافته بودند؛ ربای قرضی و ربای معاملی. اما اکنون شکل متفاوتی از ربا در جامعه پدید آمده که می‌بایست اولا ربا بودن آن را برای همگان ثابت و ثانیا آن را به همه اطلاع داد.

  1. در نظام‌های امروز جهان شیوه‌ای برای تامین هزینه‌ها(مالی) وجود دارد که به آن خلق پول می‌گویند. در تعریف بسیار ساده این پدیده باید گفت به صورت الکترونیکی عدد موجودی را زیاد می‌کنند یعنی از هیچ پول می‌سازند. نکته جالب اینجاست که یکی از علائم خلق پول بی‌رویه در هر جامعه‌ای تورم آن جامعه است. این یعنی همان تعریف ربا! «اطلاعات بیشتر: خلق پول»
  2. ربای دیگری که امروز در جهان به وفور یافت می‌شود بدهی‌های آن کشور است. بدهی‌های هر کشوری یا بر اثر خلق پول ایجاد شده یا بر اثر استقراض. در جهان استکباری امروز هیچ دولتی قرض‌الحسنه به دولت دیگر نمی‌دهد! پس بدیهی است که قرض ربوی است و اگر خلق پول هم باشد، آن هم ربا است «اطلاعات بیشتر: بدهی‌های جهان»
  3. ربای بعدی بازی با ارزش پول هر کشور است که دست‌آویزی شده برای جبران کسری‌های هر کشور. در تعریف ربا می‌گفتیم یک چیز زیاد بشود و طرفین معادله از حالت تساوی خارج بشود. حال ارزش پول که همانند متر خودش وسیله اندازه‌گیری قیمت اجناس است، وقتی تغییر کند: ربا اتفاق افتاده «اطلاعات بیشتر: ارزش پول»
  4. در این بین تنها چیزی که اثر گذاری کاملی ندارد سود بانک‌ها است، زیرا به خودی خود عامل مستقلی نیست. (به تورم، ارزش پول، حجم نقدینگی و خلق پول و …. بستگی دارد)

وظیفه اسلام

در قرآن مشاهده می‌کنیم که کارکرد اسلام ‹قسط› است. اگر از اسلام ‹قسط› را حذف کنیم، عملا کارکرد خود را از دست می‌دهد.

کارکرد اسلام یعنی قسط، شاخص و معیار سنجش کارآمدی دین در عرصه‌ی اجتماعی و کارآمدی انقلاب اسلامی و نهادهای آن در پاسخ‌گویی به مشکلات و مسائل پیش‌آوری جامعه است.

قرآن در دو سطح قسط را تبیین کرده: سطح عموم مردم، سطح مسئولین و خواص

عموم مردم را باید مطالبه قسط کنند ‹حدید ۲۵›

مسئولین و خواص باید قسط را اجرا کنند ‹نسا ۱۳۵›

و همه می‌دانیم تا مطالبه‌ای صورت نگیرد، اجرایی از سمت مسئولین نخواهد بود.

…لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ…(حدید۲۵)
بیایید همه باهم قسط را طلب کنیم

با احترام
نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا